En zanimiv programček

Odgovori
jurc
veteran
veteran
Kraj: Ajdovščina

En zanimiv programček

Odgovor Napisal/-a jurc » 05 Mar 2009, 18:48

Ravno zadnjič sem na netu odkril en zanimiv programček, Dartfish connect, ki se uporablja za analizo v športu. Ena od uporab, zanimiva za nas, je tale:
Priponke
bikefit2.jpg

jurc
veteran
veteran

Re: En zanimiv programček

Odgovor Napisal/-a jurc » 21 Maj 2009, 00:32

Takole, sem ravnokar končal bike fitting še za Olympio. Naštimal sem si jo enako kot na Wilierju, torej nižje kot je zgoraj Pina, kar mi tudi veliko bolj ustreza. Samo še sedež moram naprej/nazaj poštimat. Ali center ali pa 5mm naprej; kot v kolenu se spremeni za vsega 1°. To bo treba prav po občutku sprobat.

Mimogrede, centre gležnja/kolena/kolka sem si označil kar z 1cm dolgim koščkom redečega izolir traka. Precej pomaga pri določanju kota, saj je drugače iz videa slabše kvalitete (kar fotoaparat cannon) težko kaj razbrat.

Sedežno oporo sem moral od originala odrezat za vsega 1.5cm. Čeprav ni bilo vodila zraven frameseta (Za Look vem da ga dajo zraven) ni bilo problema. S kljunastim merilom sem od roba okoli in okoli odmeril 1.5cm potem z izolir trakom ovil cev tik pod linijo, če bi mi žaga slučajno spodrsnila da ne bi česa opraskal. Potem sem šel samo z žago počasi okoli in okoli da sem naredil utor. Odžagal do konca, popilil in to je to. Mi je uspel lep, raven rez.

Mimogrede, tale software je Trial version, ki mi je že potekel. Ma se da it okoli tega; zadevo poženeš na Virtual PCju in to je to ;)

L.P.
jurc
Priponke
dartfish2.jpg
dartfish1.jpg

Uporabniški avatar
Furbi
Administrator
Administrator

Odgovor Napisal/-a Furbi » 21 Maj 2009, 15:48

ali analiziraš fotografijo ali video posnetek ?
.............................. Prodajam na Bolhi : http://www.bolha.com/uporabnik/furbi

jurc
veteran
veteran

Odgovor Napisal/-a jurc » 21 Maj 2009, 19:14

Karkoli. Jaz sem naredil video; potem samo ustaviš sliko ko si v ustrezni poziciji. Lahko pa komot narediš sliko. Moj canon ima max zakasnitev samosprožilca 5s, kar je pa premalo da se spravim gor.

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator

Odgovor Napisal/-a tacto » 21 Maj 2009, 22:47

si siguren da je 135° dovolj?

jurc
veteran
veteran

Odgovor Napisal/-a jurc » 25 Maj 2009, 19:34

Ti, zaenkrat se mi super obnese. Sedaj ko je en teden mimo, opažam da imam več moči v nogah (npr. ravno včeraj sem imel 85km furo in sem prvič imel povprečno čez 36km/h). Moram za vikend še sprobat vzdržljivost, ker baje so višje pozicije boljše za take fure.

L.P.
jurc

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator

Odgovor Napisal/-a tacto » 25 Maj 2009, 19:45

več ku ga upaš dvignt bulš je. Za ns kr vozmo na kratko in sladko pa mal mnj ku profiji. Poglej si tiste študije na strani analytic cycling.

http://www.analyticcycling.com/

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator

Odgovor Napisal/-a tacto » 27 Maj 2009, 15:04

jurc, še tu si poglej

http://www.competitivecyclist.com/za/CC ... NK=NOREDIR

na strani je fit-kalkulator, ki vam z opravljenimi meritvami na sebi določi kolk mora bit velk bajk, dvignen sedež...zanimiva stvar

jurc
veteran
veteran

Odgovor Napisal/-a jurc » 27 Maj 2009, 22:13

Tnx! Ti, tole sem že delal in sem imel probleme z meritvijo koraka. Problem je, po domače povedano, koliko pritisnit meter v jajca. Od min do max sem imel ene 4cm razlike. Potem sm vpisal neki na sredini.
Če prav spomnim mi je svetovalo za zgornjo cev 54.1cm in 12cm fajfo (za competitive fit). No, sedaj imam 54.5cm in 11cm fajfo gor. Za višino sedeža se pa ne spomnim. Ma, če bo cajt bom en dan spet dal tale kalkulator skozi.

L.P.
jurc

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator

Odgovor Napisal/-a tacto » 27 Maj 2009, 22:34

knigo dej na zid in se kao usedi nanjo, razumeš?in pole zmeriš od tal do vrha knjige

Odgovori