Odgovor
Napisal/-a coko » 25 Jan 2011, 09:11
Ekola to napišite:
MOJ NASLOV
Mona Cotić
Policijska postaja Nova Gorica
Žnidarčičeva 17
5290 Šempeter pri Gorici
ZAHTEVA ZA SODNO VARSTVO
zoper plačilni nalog opr. št. 000009999999 z dne 23.1.2011
Podpisani Mona Cotić v skladu s 6. odstavkom 57. člena Zakona o prekrških vlagam zoper izpodbijani plačilni nalog
z a h t e v o z a s o d n o v a r s t v o
zaradi kršitev določb postopka, zmotne ugotovitve dejanskega stanja in kršitve materialnega predpisa in
p r e d l a g a m,
da prekrškovni organ plačilni nalog odpravi in ustavi postopek, podrejeno pa predlagam, da ga s spisom posreduje v odločitev pristojnemu sodišču, ki naj zahtevi za sodno varstvo ugodi in izpodbijani plačilni nalog razveljavi.
O b r a z l o ž i t e v:
Z izpodbijanim plačilnim nalogom mi je bila za prekršek na podlagi ZVCP-1, člen 103, odstavek 13, izrečena globa v znesku 80 EUR.
Z izrečeno globo ne soglašam, ker menim, da gre za prekršek neznatnega pomena. Storjen je bil v okoliščinah, ki ga delajo posebno lahkega in pri katerem ni nastala oziroma ne bo nastala škodljiva posledica. Ker je za očitani prekršek predpisana samo globa, so podani vsi pogoji, ki jih predpisuje 54. člen Zakona o prekrških glede prekrška neznatnega pomena in s tem tudi pogoji za izrek opozorila namesto globe (6.a člen Zakona o prekrških).
Poleg zgoraj navedenega ugotavljam, da mi je kot lastniku licence Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih (UCI licenca št. 00399) pri zvedbi treninga na javni cesti dovoljeno voziti tudi s kolesarjem vzporedno (103.a člen ZVCP-1).
Zato predlagam odpravo plačilnega naloga in ustavitev postopka, podrejeno pa predlagam, da se zahteva s spisom posreduje v odločitev pristojnemu sodišču.